Marco Asensio – Stort potentiale med manglende kampe

Marco Asensio blev udnævnt som det næste store spanske talent, som skulle tage verden med storm. Mange kampe på bænken og middelmådige præstationer har dog sat en dæmper på spanierens rygte.

Han startede denne sæson med lyn og torden, da han bragede bolden op i hjørnet mod Sevilla i UEFA Super Cup i ægte Ronaldo stil. Det var et fantastisk mål og en glimrende kamp fra Asensio, hvilket medførte meget hæder og lovprisning af mandens talent. Han er derefter forsvundet fra min radar, da han har leveret et utal af anonyme præstationer sidenhen. Derfor har jeg valgt at kigge lidt nærmere på Asensios situation, så vi kan komme et spadestik dybere i spanierens præstationer.

Statistisk set

Asensio har spillet 22 kampe i denne sæson i alle turneringer, hvilket, på papiret, lyder som en masse, men i realiteten er en anden. Han har nemlig kun fået 12 kampe fra start, og blevet indskiftet i de resterende 10. Han har kun været en del af Zidanes startellever 5 gange i ligaen, hvor han i de 5 kampe blev han udskiftet i 4 af dem. Zidane har selv nævnt ved sæsonens begyndelse, at La Liga titlen var af absolut størst betydning. Derfor udtrykker de få kampe i ligaen en manglende tiltro til Asensios betydning og evner på holdet. I ligaen har han scoret 2 mål, men ikke leveret nogle assist, hvilket selvfølgelig ikke er godt nok, da han oftest folder sig ud på kanten. Han har faktisk kun leveret 1 assist i alt i denne sæson! Målscoringen har været godkendt, da han har scoret 7 mål i de 22 kampe. Det er ikke et astronomisk tal, men for en ung spiller med uregelmæssig spilletid, så vil jeg vurdere det til at været helt i orden. Det er dog bekymrende, at han slet ikke har bidraget med assist, hvilket Zidane med stor sandsynlighed ligeledes har bidt sig fast ved.

Zidanes backup plan

Asensio indgår ikke i Zidanes ideelle startopstilling, men skaderne ruller ind hos kongeklubben, hvorfor han har fået en masse indhop. Siden kampen mod Sevilla i starten af sæsonen, så har han kun leveret en rigtig god præstation, hvilket var mod Leonesa i den spanske cup. Spilletiden har på ingen måde været regelmæssig for den unge spanier, hvorfor jeg syntes at størstedelen af kritikken mod ham har været hovedløs. Når det så er sagt, så han heller ikke leveret nogle særlig gode præstationer på det seneste, når han endelig har fået chancen fra start. Han har en tendens til at forsvinde fuldstændig ud af et opgør, hvor han er ineffektiv i sit spil, hvilket de manglende assists bakker op om. Han mangler ganske enkelt at finde sin rolle på holdet! Når han spiller på sin favorit position på venstrekanten, så har han ofte haft problemer i sit samarbejde med sine medspillere. Han kan aldrig finde Ronaldo eller Benzema i gode positioner og han har heller ikke særlig god kontakt med Marcelo, som altid deltager i offensiven. Asensio har en fantastisk teknik, men han skal have fokus på at forbedre sine relationelle færdigheder med sine holdkammerater, hvis han for alvor vil slå igennem og forbedre sit spil.

Zidane er blevet kendt for at rotere en masse, således at han kan holde alle sine spillere i truppen glade. Man er dog ikke i tvivl om, hvilke spillere han foretrækker, når der skal spilles storkampe. Her fravælges spillere såsom Asensio og Morata. Han stoler endnu ikke på dem, så han giver dem kun chancen i de mindre opgør og i pokalen.

Asensio er ofte indskifter i Zidanes systemer. Kilde www.gettyimages.dk

Godt drive, manglende autoritet

Asensios største problem, i min optik, er, at han skal være bedre til at udnytte sine egne forcer og bygge videre på dem! Se bare på Robben som et eksempel. Han har kun et ben og er kendt for sit træk ind i banen efterfulgt af en afslutning. Dette har han gjort i hele sin karriere og alle forsvarspillere ved, at han laver dette træk, men de kan ikke stoppe ham alligevel. Det er fordi, at han har specialiseret sig i det og perfektioneret disse bevægelser. Asensio kan derfor drage virkelig stor fordel af at finde sine styrker og virkelig udbygge sine evner på disse områder. Han har nemlig et utroligt godt drive med bolden, hvor han især er dygtig til at vende på sin direkte modstander og efterlade ham i støvet. Han minder lidt om Kovacic i sin måde at drible på, da han ligeledes har et højt tempo med bolden og er i stand til at støde kuglen forbi flere modstandere på en gang.

Asensios svaghed er manglende autoritet og indsigt i sin rolle på holdet. Han er en ung spiller, hvilket kommer til udtryk i de svingende præstationer, som han leverer. Det er ikke fordi, at han spiller direkte dårligt i disse kampe, men han er utrolig anonym. Han udfordrer aldrig forsvaret og han spiller kun de sikre og korte afleveringer. Jeg savner, at han virkelig forsøger at skyde den af, drible og slå de afgørende bolde. Man ser ham eksempelvis sjælendt afsætte en mand og afslutte ude fra eller lave et indlæg for den sags skyld. Han virker bange for at miste sin plads på holdet ved at forsøge sig med de mere risikable ting, hvilket man godt kan forstå, da han kun får få chancer.

Han har en udsøgt teknik, men han viser den for sjældent! Kilde www.gettyimages.dk

Uvis fremtid i vente

Hvis Asensio fortsætter i dette spor, så skal han søge væk fra klubben i håb om mere spilletid. Han havde en virkelig god sæson for Espanyol i 2015/16, så det kan være, at han endnu ikke er klar for at tørne ud for en storklub som Real Madrid. Han har et fantastisk potentiale, men en spiller i den alder har behov for mere regelmæssig spillestil. Han kommer jo aldrig til at lære sig selv at kende på banen, hvis han kun spiller mod små hold, hvor han aldrig for alvor bliver udfordret. Han kommer heller ikke ind i rytme, da han altid skal sidde en eller to kampe over i træk. Han er i nogenlunde samme situation som Morata, som heller ikke får lov til at spille for tiden. Hvis Zidane vil beholde dem i klubben og hvis han ønsker at udvikle deres talent, så skal han give dem flere chancer og generelt bare give dem mere spilletid. De sidder og spilder deres talent på bænken, hvor de ofte kun får 15 minutters spilletid om ugen. Benzema har været elendig de sidste 2 måneder, så hvorfor ikke forsøge at smide Ronaldo på toppen og Asensio på kanten i nogle kampe eller forsøge sig med Morata på toppen. Zidane har tydeligvis sine favoritter, så jeg ser det ikke ske. Real Madrid har dog brug for nye ideer og indspark i truppen her i deres dårlige periode, hvilket de unge spillere muligvis kan bidrage med. De har sulten og løbevilligheden!

Det bliver spændende at følge Asensios udvikling, da han besidder enorme kvaliteter og et kæmpe potentiale. Han skal bare lære at udnytte sin styrker endnu mere og klø på, når han får chancen.

You may also like...

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *