El Clásico – Bye bye Barca?

Optakt til sæsonens hidtil største opgør!


El Clásico er blevet det absolut største og mest spændende opgør at følge i nyere tid, hvor kampene ofte præges af mange mål og enorm intensitet! Real Madrid fører ligaen med 6 point ned til sin nærmeste modstander, Barcelona. En sejr vil derfor skabe en 9 points føring til kongeklubben, hvilket ikke er sket siden Real Madrid vandt ligaen i 2011-12 sæsonen under Mourinho. La Liga titlen er i denne sæson af højeste prioritering for både fans, spillere og Zidane, hvilket den franske træner gjorde klart i starten af sæsonen. Real Madrid har ikke vundet ligaen siden den førnævnte sæson under Mourinho, hvor Barcelona og vores byrivaler fra Atletico Madrid har været dominerende siden hen. Vi har brug for den titel!

La Liga trofæ nr. 32 fra 2011-12 sæsonen! Kilde http://static.sportskeeda.com/

Holdenes form og skader

Barcelona har været særdeles svingende i deres præstationer på banen, hvilket har resulteret i nogle unødvendige pointtab mod mindre hold. De seneste to opgør i ligaen er endt uafgjort: 1-1 ude mod Real Sociedad og 0-0 hjemme mod Malaga. Derudover har de tabt to kampe hjemme mod oprykkerne fra Alaves og ude mod Celta Vigo. Det er opmuntrende for Real Madrid fans, at et hold som Malaga kan holde Barcelona fra scoring på deres egen bane. At holde Barca fra scoring på Camp Nou er et sjælden syn i fodboldens verden. Barcelona har manglet deres styrmand Iniesta siden oktober, hvorfor de selvfølgelig har stået svagere i billedet uden ham. Iniesta meldes klar til sit comeback mod Real Madrid, så Barcelona har dermed fået en kæmpe forstærkning til deres offensiv. De har på det seneste manglet ham i stor stil, da han fungerer som bindeleddet mellem deres forsvar og angreb. Derudover har Umtiti heller ikke været til rådighed for klubben siden sin fibersprængning under landsholdspausen. Han meldes klar af klubben og fik spilletid i midtugens pokalkamp, men han må stadigvæk ses som tvivlsom til opgøret grundet manglende kampform ligesom Iniesta. Mathieu er ligeledes ude af kampen, men det ser jeg nærmere som en fordel for Barca, da han slet ikke har niveau til deres startellever.

Ronaldo og Iniesta i duel. Kilde www.fantasista10.co.uk

Real Madrid er indtil videre ubesejret i samtlige turneringer i denne sæson, hvilket er imponerende taget deres svingende præstationer i betragtning. De har haft det nødvendige held og gå på mod til at hente nogle essentielle sejre kampenes sene minutter. De har selvfølgelig også spillet bunkevis af overbevisende kampe, hvor deres 0-3 sejr over Atletico Madrid skal fremhæves som deres bedste kamp i sæsonen. 3 mål på Atleticos bane er kæmpe bedrift! Hattrick-helten fra opgøret Ronaldo har fundet målformen frem igen. Han er dog den eneste regelmæssig målscorer på holdet (udover Bale), hvorfor han SKAL levere varen mod Barca! Real Madrid har vundet deres sidste 6 kampe i ligaen, hvorfor de kommer stærkest ind til kampen resultatmæssig. De er dog hårdere ramt på skadesfronten end Barcelona, da mange af deres startere er ude med skader heriblandt Bale og Kroos. Derudover er Casemiro særdeles tvivlsom til opgøret, da han (ligesom Umtiti) først i starten af ugen er blevet meddelt klar igen. Morata er også skadet, og Benzema har ligeledes haft store skadesproblemer hele sæsonen, hvorfor han på ingen måde er i form til kampen. Han spillede hele kampen mod Sporting Gijon, men han var ganske anonym og spillede dårligt, som han har gjort ofte i denne sæson.

Ronaldo har en fantastisk statistik mod Barcelona! Kilde www.insidespanishfootball.com

Madrid sejr = La Liga titel?

En sejr over Barcelona vil cementere førstepladsen og være kronen på værket efter en resultatmæssig næsten perfekt halvsæson. En sejr vil medføre selvtillid og bygge videre på deres momentum i La Liga, hvilket man før har set bære hold frem (Leicester City). Hvis enten Barca eller Real førte med 9 point i tidligere sæsoner på nuværende tidspunkt, så havde jeg allerede tilskrevet dem mesterskabet. La Liga har dog vist sig at være utrolig konkurrencedygtig i den her sæson. Vi har set flere og flere midter- og bundhold give store problemer for både Real, Atletico og Barca, hvilket har været en stigende tendens her i de seneste sæsoner! Da Atletico vandt La Liga i 2013-14 sæsonen skiftede magtforholdene i ligaen. Real Madrid og Barcelona var nu ikke længere de eneste titeludfordrere i ligaen! Atletico viste resten af ligaen, at giganterne er til at tale med! Næste sæson blev dog domineret igen af Real og Barca, men Atletico blev ved og det virker som om, at flere hold forsøger at følge i deres fodspor. Førhen var der en tendens, hvor de små hold ‘sparede’ spillere mod Real og Barca, da “de alligevel ville tabe”. Nu stiller de altid i stærkeste opstilling og dette har bevirket, at de ofte skaber udfordringer for de to giganters forsvar. 9 point er et solidt forspring, men ligaens konkurrencedygtighed betyder, at Real Madrid skal præstere på højt niveau i hver eneste kamp. Man skal heller ikke glemme, at de skal møde både Barcelona og Atletico Madrid igen senere i sæsonen, hvor man hurtigt kan tabe 6 point! Alt er stadigvæk åbent!

De to trænere i infight. Zidane vs Enrique! Kilde pbs.twimg.com

Jeg mener ikke, at der findes en forhåndsfavorit til sæsonens første El Clásico. Real Madrid er bedst kørende lige nu, men Barcelona har hjemmebane fordelen og de har alle deres bedste offensiv- og midtbanespillere klar til opgøret, hvilket Real ikke har. Bale har været vigtig for kongeklubben i år, hvorfor han vil blive savnet. Kampen om midten er det vigtigste, og Real Madrid har i år haft stor succes, hvis de gør kampen fysisk med mange dueller på midten. Her har Casemiro, Kovacic og Isco været dygtige til at være aggressive i presset og sikre på bolden. Det bliver spændende at se, hvordan de to hold griber kampen an!

Forslag til Real Madrids startopstilling:

Keylor Navas

Dani Carvajal    Raphael Varane    Serigo Ramos    Marcelo

Kovacic

Modric          Isco

Lucas Vazquez    Karim Benzema    Cristiano Ronaldo

Højdepunkter fra Zidanes første El Clásico som træner:

You may also like...

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *