Giv Morata chancen fra start!

Alvaro Morata er p.t. Real Madrids farligste angriber. Han er ung, han er ivrig og han er arbejdsvillig. Han har gjort nogle glimrende indhop og afgjort vigtige kampe, hvorfor han fortjener chancen fra start over en længere periode. Han skal have noget kontinuerligt spilletid, hvis han skal udvikle sig til en nøglespiller hos kongeklubben.


Iver og vilje

“Vores mål er at vinde alt i år, og jeg er nødt til at acceptere trænerens beslutninger, arbejde hårdt og give mig fuldt ud.” udtalte Morata til spansk presse efter kampen mod Athletic søndag. En kamp, hvor han kom ind fra bænken, kæmpede røven ud af bukserne og blev matchvinder med sin scoring sent i 2. halvleg. Han er indstillet på at fortsætte sit hårde arbejde og han har grebet mange af de chancer, som han har fået – især på det seneste (matchvinder mod Sporting og Athletic). Nuvel.. Han har ikke de samme tekniske kvaliteter som sin angrebsmakker Benzema, men han har langt større sult og iver i sit spil! Man kan ofte blive træt af at se på franskmandens arrogante og tilbagelænet tilgang til spillet, hvor han til tider virker ugidelig. Morata er nærmest en direkte modsætning af Benzema, når det kommer til attituden på banen. Når det så er sagt, så er Benzema en verdensklasse angriber med store kvaliteter både som målscorer, men ligeledes som medspiller, hvor han er god til at sætte sine holdkammerater op til chancer. Han har dog ikke lavet nogen assists i denne sæson. Jeg vil gerne se mere til Morata, da det både ville skabe større konkurrence på pladsen (dermed forhåbentligt en mere arbejdsvillig Benzema) samt medfører andre muligheder i offensiven.

En glad fødselar efter sin scoring mod Athletic

Kedeligt, rodet og uden plan

Lige for tiden spiller Real Madrid dårlig fodbold. De lykkedes sjældent med flydende kombinationer og de har ikke særlig stor succes med deres direkte spil. De spillede dog en fantastisk kamp mod Real Betis forleden, hvor de lykkedes med en masse af disse ting. De har dog haft en irriterende tendens gennem hele sæsonen med ikke at kunne åbne modstanderens forsvar op. I de situationer smider de bolden ud på Marcelo, Carvajal eller Bale, som forsøger at finde Ronaldo i feltet…… Alt, alt for meget af det….. Ingen aggressive løb – men derimod “nemme” løsninger.
HER KOMMER MORATA IND I BILLEDET! Han kunne med sin fart og drivkraft på bolden bidrage med en mere direkte spillestil, hvor Real Madrid har haft kæmpe store problemer i år. Ronaldo har ikke længere samme fart og Bale udnytter ikke sit tempo godt nok. Benzema er ekstrem stationær i midten, men Morata søger tit ud i siden enten i dybden eller mod bolden, hvilket kunne åbne op for chancer til Ronaldo eller Bale i midten eller bag forsvaret. Ifølge statistikkerne er Morata rent faktisk den farligste angriber i klubben på nuværende tidspunkt. Han har kun fået 484 minutter i hele sæsonen, men han har scoret 4 og lavet 2 assist. Det svarer til, at han i snit scorer hvert hvert 121. minut, hvor Benzema scorer hvert 160. minut. Statistikker fortæller aldrig den fulde historie, men i dette tilfælde stemmer de overens med spillernes præstationer.
De kan sagtens spille sammen, Morata og Benzema. Higuain og Benzema spillede ligeledes sammen i en periode, hvor Real Madrid havde en vanvittig målscorer! Morata kunne være frontløberen, hvor Benzema skulle fungere som opspilsstation. De byder som sagt på forskellige kvaliteter og hvis de spillede sammen, så ville det medføre en mere varieret spillestil med flere angrebs muligheder samt give Zidane muligheden for at ændre spillestil uden at foretage udskiftning.

 

DER SKAL SKE NOGET NYT, ZIDANE!

Real Madrid spiller ikke god fodbold i år. De vinder kampe, men de har problemer i deres offensiv. De har selvfølgelig spillet gode kampe, men der er alt for langt mellem snapsene! Jeg er blevet godt og grundig træt af deres uendelige tidlige indlæg uden modtager. Ronaldo har set vanvittig rusten ud og har spillet desideret elendigt i mange kampe efter sin tilbagekomst. Ryst posen og prøv noget nyt! Udnyt Moratas momentum og giv ham chancen fra start i flere kampe. Zidane giver ham sikkert en start plads i pokalturneringen, men vis noget mod og start med ham mod bedre hold!

 

You may also like...

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *